Pieni info kahveistamme

Pieni info kahveistamme

Tässä muutamia vastauksia helpottamaan ostopäätöstä. Mikäli tarvitset vieläkin apua valintaan niin voit laittaa sähköpostia info@goodlifecoffee.fi

Teen kahvini perinteisellä suodatinkeittimellä. Soveltuuko kahvinne tähän?

Kyllä! Jokaikinen kahveistamme maistuu erittäin hyvälle tällä tavalla valmistettuna.

Myyttekö vain papuja?

Voit valita kahvisi myös jauhettuna suodatinkeittimelle, tai mutteripannulle. Mikäli haluat jonkin muun jauhatuksen voit mainita tästä lisätietoja kohdassa. Espressokoneelle emme valitettavasti jauha, sillä se on niin tarkkaa puuhaa, että suurena riskinä on, että jauhatus ei toimisi hyvin. Tähän valmistustapaan suosittelemme oman myllyn hankkimista.

 

Mitä paahtoastetta kahvinne ovat?

Verkkokaupassamme kahvin nimen perässä lukee aina joko "suodatinkahvi" tai "espresso/tumma suodatinkahvi". Nämä antavat hieman osviittaa.

Suodatinkahvimme on paahdettu aina vaalean ja keskipaahteisen välimaastoon. Nämä kahvit soveltuvat kaikkiin suodatinkahvi valmistusmenetelmiin, kuten perinteiseen suodatinkahvinkeittimeen, Aeropressiin, drippereihin, pressopannuihin jne. Paahto kunnioittaa itse raaka-ainetta, tuoden sen parhaat puolet esiin. Vaikka kahvi olisikin vaalea/puolipaahteinen, niin siinä on kuitenkin aina makua, tasapainoisuutta ja makeutta, ja on helposti juotava. Suosittelemme testaamaan näitä kahveja mikäli kiinnostuit meidän kahveista, sillä nämä ovat ne mistä olemme tunnettuja.

Espresso ja tumma suodatinkahvimme ovat taas paahdettu hieman tummemmiksi. Nämä kahvit soveltuvat hyvin espressokoneella sekä mutteripannulla valmistettavaksi, mutta myös suodatinkahviksi mikäli tykkäät hieman tuhdimmasta paahdosta. Myös tämä paahto kunnioittaa raakakahvin uniikkeja makuja, eikä ole niin tumma, että kitkeryys ja ylipaahteisuus ottaisi kahvista vallan.

Tämän enempää emme kahvien paahdoista tee erotteluja.

Tykkään juoda kahvini maidolla. Mikä kahvi olisi minulle sopiva?

Suurin osa kahveistamme sopii hyvin myös maidon kanssa juotavaksi. Kun juo kahvinsa maidolla, niin kannattaa kahvi keittää normaalia vahvemmaksi, jotta se kestää maidon lisäämisen. Tämä onnistuu jauhamalla kahvi hienommaksi tai käyttämällä hieman enemmän kahvia suhteessa veteen. Myös kaikki "espresso/tumma suodatinkahvimme" soveltuu hyvin maidon kanssa juotaviksi. 

Tykkään juoda kahvini mustana. Mikä kahvi olisi minulle sopiva?

Kaikki. Suosittelemme kuitenkin "suodatinkahvi" paahtojamme, jossa kahvin mahtavat, hedelmäiset, uniikit maut tulevat todella hienosti esille. Myös "espresso/tumma suodatinkahvi" paahtomme menee mustana hyvin, ollen hieman tuhdimpia, mutta silti puhtaita, makeita ja tasapainoisia.

Makukuvauksissa lukee sanoja, kuten appelsiinia, suklaata jne. Onko kahvinne maustettuja?

Ei. Nämä ovat vain kuvauksia mitä makuvivahteita itse kahveista löytyy. 

Tykkään tosi tummasta kahvista. Löytyykö teiltä mitään minulle?

Suosittelemme testaamaan meidän mustassa etiketissä olevan kahvin. Se on yleensä meidän tuhdein kahvi, josta löytyy paljon makua! Ei kannata pelästyä myöskään muita kahvejamme. Vaikka ne eivät ole paahdettu tummaksi, niin makua ja meininkiä niistä kuitenkin löytyy!

Tykkäsin kahvistanne, jonka nimi oli "Kamwangi" (tjps). Miksi en löydä sitä enää valikoimistanne?

Ostamme kahvia sesongin mukaan, sillä kahvi on hedelmä siinä missä omena ja mansikka, ja tuottaa satoa kerran vuodessa siellä missä se kasvaa. Ostamme aina tuoreinta satoa, jotta se on parhaimmillaan. Ostamme myös kahvia pienissä erissä niin, että yksi kahvi on valikoimassamme noin 2-6kk. 

Näiden vuoksi kahvivalikoimamme vaihtelee aina vuoden aikana. Pidämme kuitenkin aina samantyylisiä kahveja valikoimissamme, ja voit olla varma, että mitä tahansa meiltä tilaatkaan, on se laadukasta ja maistuvaa!

Löytyykö teiltä kofeiinitonta kahvia?

Kyllä. Meiltä löytyy paras kofeiiniton kahvi. Paahdamme sen niin, että se menee mainiosti niin suodatin kuin myös espressokoneeseen. Löydät sen täältä.