Suomen paras kahvi? - Voittajakahvimme Helsinki Coffee Festivaleilla

Suomen paras kahvi? - Voittajakahvimme Helsinki Coffee Festivaleilla

Voitto kotiin 'Nordics Best Roaster' -kisoista Reading Suomen paras kahvi? - Voittajakahvimme Helsinki Coffee Festivaleilla 2 minutes

Huhtikuussa oli jälleen se aika vuodesta, kun Helsinki Coffee Festivaaleilla juhlittiin kahvikulttuuria. Jo yhdeksännen kerran järjestetyt festivaalit keräsivät tuhansia kahvista kiinnostuneita kävijöitä Kaapelitehtaalle. Festivaaleilla käytiin myös tutut kahvikilpailut, ja tänä vuonna olemme erityisen ylpeitä voidessamme kertoa, että meidän Monteblanco Mixed Process kahvimme voitti arvostetun 'Vuoden suodatinkahvi' -palkinnon, jota on myös tituleerattu ’Suomen paras kahvi’ -nimikkeellä. Eikä suotta, sillä tämä ainutlaatuinen kahvi erottui kisassa, johon osallitui yli 20 paahtimoa ja heidän kahviaan (tänä vuonna oli suurin osallistuja määrä kisojen historiassa). Monteblanco Mixed Process tulee suoraan Kolumbian Huilan sydämestä, Rodrigo Sanchezin Monteblanco tilalta.

 

Katso vuoden suodatinkahvi tästä

Ainutlaatuinen prosessointi on kahvin salaisuus

Monteblanco Mixed Process on poikkeuksellinen kahden eri kahvin sekoitus: toinen osa on perinteisesti washed-prosessoitu Pink Bourbon ja toinen osa on innovatiivisella tropical co-ferment -menetelmällä käsitelty Purple Caturra. Tässä prosessoinnissa kahvi fermentoidaan liuoksessa, johon on lisätty ananasta, passionhedelmää, appelsiinia, mangoa ja panelaa, mikä tuo kahviin aivan ilmiömäisen hedelmäisen ja makean vivahteen.

Rodrigo Sanchez, prosessoinnin kehittäjä ja alansa pioneerina tunnettu, on tuonut markkinoille tämän uuden käsittelytavan, joka on vasta viime vuosina tullut tutuksi erikoiskahvipaahitmoiden valikoimissa. Prosessointi on saanut vaikutteita muun muassa olutkulttuurista, jossa perus Pilsnerin vierelle on luotu vaikka minkä tyylisiä olutlaatuja. Tämä innovatiivisuus on tuonut kahvimaailmaan uuden ulottuvuuden, jossa yhdistyvät sekä perinteet että uusien makuelämyksien metsästys. Tässä Rodrigo on todella onnistunut!


Miksi juuri tämä kahvi?

Kisa on tiukka, ja siellä pärjää kahvit, jotka erottuvat normista. Halusimme tarjota jotain, joka todella erottuisi joukosta. Sekoittamalla 50% cofermentoitua kahvia Pink Bourbonin kanssa, saimme aikaan kahvin, joka on sekä hauska että uudenlainen, mutta yhä säilyttää puhtaan ja helposti nautittavan makuprofiilin, mikä on jokaisen kahvimme perusta.

Harvinainen herkku kahvinystäville

Monteblanco Mixed Process on erikoiserä ja -kahvi, jota ei välttämättä tule lisää sen loputtua. Suosittelemme kaikkia hankkimaan pussin pikimmiten, sillä kyseessä on todellakin harvinaisuus. Festivaaleilla lähes jokainen kahvia maistanut totesi, ettei ole maistanut mitään tämän tyylistä kahvia aikaisemmin. Hedelmäisyys, makeus ja pehmeys ovat todella läsnä tässä kahvissa.

Täältä sitä saa