Kofeiiniton kahvi vailla vertaansa!

Kofeiiniton kahvi vailla vertaansa!

Reading Kofeiiniton kahvi vailla vertaansa! 2 minutes Next Voitto kotiin 'Nordics Best Roaster' -kisoista

Hyvät GLCn ystävät!

Pitkän etsinnän jälkeen olemme löytäneet kofeiinittoman kahvin, josta olemme ylpeitä ja jota kehtaa myydä asiakkaillemme. Tämä kofeiiniton herkku kätkee sisäänsä kaikki hyvän kahvin ominaisuudet. Tällä kahvilla tuli myös voitto "Vuoden kofeiiniton suodatinkahvi" kilpailussa Helsinki Coffee Festivaaleilla 2023!

La Serrania Decaf on peräisin Kolumbiasta, Huilan alueelta, ja se tulee muuttamaan käsityksesi siitä, millainen kofeiiniton kahvi voi olla. La Serrania Decaf sopii erityisesti niille, jotka ovat herkkiä kofeiinille, haluavat vähentää sen käyttöä tai nauttia kupillisen iltaisin vaikuttamatta uneen.

Kahvi saapuu meille yhteistyökumppanimme, kolumbialaisen vientiyritys Caravela Coffeen kautta. Se kasvaa vuorilla yli 1500m korkeudessa Huila alueen eteläosassa. Tämä spessuerä on noin 20 viljelijän ahkeran työn ja asiantuntemuksen tulos.

Viljelijät kasvattavat Caturra-, Castillo- ja Colombia-kahvilajikkeita. Marjat poimitaan käsin, lajitellaan ja kuivataan 24 tuntia ennen pesu prosessointia ja kuivausta kunkin tuottajan omalla tilallaan. Tämän jälkeen kahvi toimitetaan Caravela Coffeen ostopisteeseen Pitalitossa arviointia varten, jossa se myös yhdistetään muiden viljelijöiden erien kanssa ennen kuin se lähetetään tehtaalla kofeiinin poistoa varten. Eri viljelijöiden kahvierät sekoitetaan siksi, että saataisi tarpeeksi iso erä myyntiä ja prosessointia varten. Yksinään erät olisivat tähän liian pieniä.

Descafecol, yritys jossa kofeiini poistetaan, käyttää sokeriruoko prosessia poistamaan kofeiinin kahvista. Kofeiinin poistamiseksi tarvitaan liuotin, ja tässä kahvissa käytetty liuotin, etyyliasetaatti (EA), valmistetaan paikallisesti kasvatetusta sokeriruo'osta. EA, joka on periaatteessa alkoholia, muodostuu sokeriruo'on fermentaatioprosessissa ennen sen sekoittamista lähdeveden kanssa. Kahvipapu höyrytetään, jotta sen solurakenne avautuu, jonka jälkeen kahvi liotetaan EA-vesiseoksessa. Prosessi kestää noin 8 tuntia, ja liuosta vaihdetaan usein, jotta lopputuloksena on jopa 99,7% kofeiiniton kahvi. Valmis kahvi höyrytetään vielä uudelleen poistaakseen mahdolliset EA-jäämät ennen kuin se kuivataan ja kiillotetaan myyntikuntoon. Tämän luonnollisia raaka-aineita käyttävän prosessin avulla liuos uuttaa kofeiinin pois kahvista vahingoittamatta itse kahvia.

Kun kahvista poistetaan kofeiini suoraan sen kasvupaikalla, hiilijalanjälki on pienempi kuin yleimmissä tapauksissa, joissa kahvi lähetetään erikseen suuriin tehtaisiin Kanadassa, Meksikossa tai Saksassa, missä prosessi tapahtuu. Tämän lisäksi kofeiiniton kahvi valmistetaan yleensä vanhan sadon kahveista, jotka eivät ole laadullisesti ihanteellisia. Toisin kuin meidän La Serrania Decaf, joka on tehty tuoreen sadon kahvista. Nämä faktat tekevät tästä kolumbialaisesta kofeiinittomasta kahvista yhden parhaista, jota olemme maistaneet.

Tämä kahvi todistaa, että herkullisia ja laadukkaita kofeiinittomia kahveja on todella olemassa! Suosittelemme testaamaan!

 

Hanki omasi täältä