Menu

Viisi parasta Helsingin Kahviviikolta

October 25th 2018

Helsingin Kahviviikon logo
Helsingin Kahviviikon logo: Samuli Parkkinen


Olemme puolessa välissä ensimmäistä Helsingin Kahviviikkoa. Nyt onkin sopiva hetki istahtaa alas, juoda kuppi kahvia ja jutella tapahtumasta yhdessä Jarno Peräkylän kanssa.

Mikä ihmeen Helsingin Kahviviikko?

Helsingin Kahviviikko on nimensä mukaisesti viikon kestävä kahvitapahtuma. Totutun yhden sijainnin sijaan tapahtumia on tämän viikon aikana ympäri Helsinkiä. Kahviviikko on suunnattu kahvialan ammattilaisille, harrastajille sekä hyvän kahvin ystäville.  

Kahviviikon järjestäjä Jarno Peräkylä
Kahviviikon järjestäjä Jarno Peräkylä


“Kahviviikon tarkoituksena on tuoda esille itse pääraaka-aine eli kahvi, nostaa esille Helsingin kahviloita sekä olla mukana kehittämässä Helsingin kahvikulttuuria”, Jarno Peräkylä avaa tapahtuman ideaa.  

Kahviviikon tiimissä häärii joukko kahviammattilaisia. Jarno Peräkylä (erikoiskahvikonsultti), Samuli Parkkinen (barista ja kouluttaja), Kaisa Kokkonen (barista ja kouluttaja) sekä Charlotte Baltzar (barista) ovat kaikki olleet mukana kehittämässä Suomen kahvikulttuuria jo useamman vuoden ajan. Lisäksi Kahviviikon yhteistyökumppaneina toimivat Moccamaster Suomi ja Slurp.


Mitä Helsingin Kahviviikolla oikein tapahtuu?

Kahviviikolla Helsingin kahvilat, kahviammattilaiset ja -harrastajat saavat järjestää omanlaisia tapahtumia kahvin ympärille. Ensimmäinen Kahviviikko onkin innostanut monta toimijaa järjestämään oman tapahtumansa. Viikon aikana nähdään niin kahvinmaisteluita, pop up -kahviloita, kahvielokuva kuin Moccamaster -suodatinkahvikilpailukin.

Kysyimme Jarnolta hänen Kahviviikkosuosituksensa loppuviikolle sekä ammattilaisille, että vasta-alkajille.

“Vasta-alkajille haluaisin suositella Aeropress-elokuvaa, joka on todella mielenkiintoinen kuvaus tästä menetelmästä. Elokuva on rahoitettu kick starter -keräyksellä ja on ensimmäinen näin syväluotaava kuvaus Aeropressista. Elokuvassa esimerkiksi haastatellaan Alan Adleria, Aeropressin keksijää sekä käydään Aeropressin MM-kilpailuissa. Toisena suosituksena on kirjautua Moccamaster -suodatinkahvikilpailun katsojaksi. Kilpailuun otetaan rajattu määrä katsojia”, Jarno kertoo. 

Ammattilaisille Jarno suosittelee "Uutettu Cocktail" -koulutusta. “Perjantain koulutuksen vetää Jarkko Issukka, kokenut baarimestari ja Robert Paulig Roasteryn paahtimolähettiläs. Koulutus on hyvin käytännönläheinen. Tarkoituksena on selvittää mitä baristat voisivat oppia baarimestareilta.”

Good Life Coffee -jengin suosikit

Myös meidän tiimillä on lista suosikkitapahtumia viikonlopulle. Jos suunnitelmat ovat vielä auki, kannattaa tästä napata inspiraatiota! 

Ja vielä yksi bonusvinkki Helsingin ulkopuolelle: 
Lehmus Roasteryn Helsingin Kahviviikko Lappeenrannan Satamatiellä. Tänään torstaina Satamatie 6:ssa tarjoillaan Good Life Coffeen kahvia.